شاید تکرار خبر استعفای مظاهری و تکذیب آن آن قدر عادی شده بود که کسی فکر نمی کرد واقعا استعفا جدی شود اما این دفعه جدی شد و خبرگزاری فارس که دهها بار این خبر را زده بود این دفعه به نقل از خود مظاهری خبر استفایش را در صدر اخبار قرار داد تا همگان بفهمند که آن خبر های قبلی هم بی دلیل درج نشده بود. احمدی نژاد تا بحال چندین بار در تیم اقتصادی خود تغییرات اساسی داده است. وی که شعارش تغییرات و خانه تکانی هر روزه است به راحتی به عزل و نصب در سیستم اقتصادی دست می زند بدون توجه به اینکه تنش حاصل از این عزل و نصب ها چه لطمه ای به ساختار اقتصاد می زند. حتی اگر فرض کنیم دو نفر مدیر با مواضعی کاملا همسان با هم تعویض شوند باز هم همین خبر جابجایی یک مدیر عالی رتبه در اقتصاد تنش زیادی ایجاد می کند.
دعوای مظاهری بر سر سه قفله کردن اعتبارات که از ابتدا با مخالفت وزیر کار همراه بود شاید شروع مجادله بین اعضای دولت و مظاهری بود که باعث شد هر چند روز یک بار خبر استعفای مظاهری به گوش برسد. اما می خواهم کلان تر به این قضیه نگاه کنم . چند سوال:
-چه کسی سیاستگذار اصلی اقتصاد کشورمان است؟
- چقدر راهبرد و استراتژی برای اداره اقتصاد تدوین کرده ایم؟
- مدیران اقتصادی تا چه حد اختیار و شرح وظایف مشخص دارند؟
-تا چه حد نخبگان علم اقتصاد در مدیریت کلان آن نقش دارند؟
- تعویض هر روزه مدیران با مواضع متفاوت چه آثاری بر اقتصادمان دارد؟
...و هزاران سوال بی پاسخ دیگر
حال فکر کنید بخواهیم در این وضعیت طرح تحول اقتصادی را هم به اجرا دربیاوریم!! حتما مطلع هستید که از اول مهر طرح مالیات بر ارزش افزوده نیز در کشور به اجرا درآمده. آیا از آثار تورمی و روانی این طرح بر اقتصاد کسی خبر دار شده است؟ نمی دانم اگر جای رییس جمهور باشم در چنین وضعیت بغرنجی چگونه مملکت را اداره می کردم فقط این را می دانم که:
- عرصه اقتصاد عرصه آزمون و خطا نیست
- اقتصاد با فرمایش و دستور و بخشنامه سامان نمی یابد
-اقتصاد متاثر از مولفه های بسیار زیادی است که در نظر نگرفتن همه آنها ضرر زیادی به کشور وارد می کند
-کشور های پیشرفته به طریقی بسیار منسجم تر و سازماندهی شده و با استراتژی های کوتاه ، میان و بلند مدت اقتصاد خود را اداره می کنند
البته وضعیت کنونی منحصر به دولت فعلی هم نیست و در دولتهای قبلی هم با شدت و ضعف به همین گونه اقتصادمان را اداره کردیم. نمی دانم چه بر سر اقتصادمان می رود فقط این را می دانم که وضعیت بسیار نابسامان و به هم ریخته است و نیازمند یک عزم جدی با استفاده از نظر همه متخصصان کشور برای تدوین یک راهبرد کارشناسی شده و متقن هستیم تا از این بحران بیرون برویم و از تصمیمات انقلابی و دم دمی پرهیز کرده به فکر ساختن اقتصاد باشیم که در صورت ادامه وضعیت فعلی این راه به ترکستان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر