آزادی بیان و عقیده از جمله حقوق مسلم آدمی است که در سرتاسر تاريخ توسط قدرتمندان و طيف محافظه کار جوامع به بهانه های گوناگون نقض شده است . ما در اينجا نيازی نمی بينيم که بر حقانيت و ضرورت آزادی انديشه و بيان دليلی اقامه کنيم ، اين امر برای ما و دنيای امروز يک فرض است و آزادی بيان در قوانين مختلف کشور ها و اعلاميه جهانی حقوق بشر مصوب سازمان ملل متحد _ که حکومت ايران متعهد به انجام آن گرديده است _ به رسميت شناخته شده است . متاسفانه حکومت ايران پس از انجام يکسری سياست های سرکوبگرانه شديد در سالهای اخير عليه روزنامه ها و نشريات منتقد و مخالف قصد دارد اين سياست ها را در اينترنت ادامه دهد و گذشته از تحرکات اخير و سخنان رييس قوه قضاييه ، چندی قبل يک وبلاگ را به زور تعطيل کردند . محيط اينترنت محيطی آزاد است که هر کس می تواند آزادانه در آن اعتقادات و راهکار های خود را ارائه دهد و به نقد ديگر اعتقادات و تفکرات بپردازد حتا بدون آنکه شناخته شود . بنابراين از آنجا که تکنولوژی اين امکان را به ما داده است که با کمترين هزينه به دفاع از حقوق خود و مردم خود بپردازيم ، لازم است در اين باره جدی تر فکر کنيم . ما در اينجا قصد داريم قدم کوچکی به اندازه توان اندک خود برداريم و می دانيم که هميشه قدم های کوچک اند که قدم های بزرگ را می سازند . مرحله اول مرحله سنجش اوضاع و تبادل نظر و ارائه يک طرح کلی از فضايي است که در آن بسر می بريم و اينکه چقدر توان داريم و هزينه _ فايده اين امر چيست و در يک کلام اصلا چه می خواهيم بکنيم . اين مرحله ممکن است سالها طول بکشد اما اين مهم نيست. مهم اينست که تلاش کرده ايم و تسليم نشده ايم .
برای رسیدن به آزادی باید از دشت تاریک نادانی و بی خبری عبور کرد آگاهی تنها ستاره روشنگر این راه است
۱۳۸۶ مرداد ۸, دوشنبه
چرا جمهوری اسلامی کشورهای همسایه را تهدید میکند ؟
حکومت اسلامی از آغاز بروی کار آمدنش حکومت تحریک آمیزی بوده است تا آنجا که باعث حمله صدام حسین به ایران گردید. آن جنگ را که می توانست به سرعت با عزت و نفع ایران به پایان برسد اما آن جنگ را بهانه ای قرار داد تا به اسرائیل لشگر گشایی نماید لذا او در همین رابطه آن جنگ بیهوده و بنیان شکن را به مثابه "نعمت الهی" شکر گزار گردید. با کشاندن عراق به جنگی هشت ساله باعث نابودی عراق وایران گردید تا آنجا که حضور امپریالیست های زیاده خواه را برای همیشه در منطقه خلیج فارس تضمین نمود!!جمهوری اسلامی همواره خواستار پیوستن بخش شیعه نشین عراق به قلمرو خود بوده است ودر این راستا با حمایت از جریانات مذهبی شیعه به شکل پناه دادن به رهبران آنها و پشتیبانی لجستیکی و مالی فراوان توانست نهاد شیعه گری توسعه گرا را در منطقه شکل بخشد. جمهوری اسلامی با ایجاد وحشت توسعه وگسترش مذهب شیعه در میان کشورهای عربی ،همه آن کشورها را هرچه بیشتر بسوی کشورهای امپریالیستی سوق داد. در همین راستا باعث خرید هرچه بیشتر سلاح های سنگین و مجهز از ممالک غربی توسط دولت های عربی گردیده است که همه اینها خدمات ارزنده جمهوری اسلامی به ظاهر ضد امپریالیستی به دول امپریالیستی منتهی شده است. تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس در ماههای گذشته بطور رسمی اعلام نمودند که کشورشان پایگاه حمله نظامی امریکا به ایران نخواهد شد و در همین راستا در فکر تقویت حسن هم جواری با ایران در همه زمینه ها را خواستار شدند.
اما در مقابل موضع گیری مصلحانه جویانه کشورهای عربی، جمهوری اسلامی با تحریک آمیز ترین شیوه های توسعه طلبانه باعث تحریک این کشورها گردیده است،تا آنجا که بی گمان این کشورها ناچار شده اند تا دست یاری بسوی امریکا وناتو برای دفاع از خویش دراز نمایند. در روزهای گذشته حسین شریعتمداری سرپرست بنگاه سیاست گذاری روزنامه کیهان و بعنوان مشاور ارشد و کلیدی ولی فقیه ،خواستار استرداد و ضمیمه شدن کشور بحرین به قلمرو ایران شده است.در مقابل این موضع گیری تحریک آمیز و دخالت جویانه مشاور رهبر ،همه کشورهای عربی منطقه به آرایش سیاسی و نظامی دست زده اند و خود را برای استقبال سومین ناوگان جنگی امریکا در آبهای خلیج فارس آماده می سازند. در یک کلام جمهوری اسلامی یک حکومت بحران زا و تحریک آمیز هست و آرامش منطقه را از میان برده است. در ماههای اخیر رهبر سازمان فدائیان اسلام "عبد خدایی" نیز خواستار بازگشت والحاق سرزمینهای قفقاز که مشتمل بر سه جمهوری مستقل گرجستان، آذربایجان و ارمنستان میشود، به ایران اسلامی تحت رهبری ولایت فقیه شده بود که کشورهای مذبور نیز هرچه بیشتر گرایش بسوی امریکا را از خود نشان داده اند و در اظهار رضایتمندی خود به امریکا، پایگاههای نظامی خود را در اختیار آن کشور نهاد ه اند تا از دخالت های نظامی و ماجرا جویانه جمهوری اسلامی در امان بمانند. جمهوری اسلامی با نظریه دیرینه و ارتجاعی در تلاش است تا منطقه را هرچه بیشتر "کربلایی" نماید تا تمام منطقه را در آشوب و جنگ نگاه دارد و در همین راستا همه کشورهای منطقه از جمهوری اسلامی وحشت داشته باشند تا مبادا با امریکا همکاری نمایند!! هرچه میگذرد سایه شوم جنگ خانمانسوز در پرتو تحریکات جمهوری اسلامی علیه کشورهای همسایه و پیشروی شبانه روزی در تسخیر سلاح اتمی که همه منطقه را به وحشت فرو برده است و در همین راستا بحران غیر قابل کنترل هرچه بیشتر نمایان می شود.چاره ای جزء برای جلوگیری از جنگ ناخواسته از جانب مردم ایران باقی نمانده است.برای رسیدن به این امر مهم، تنها اتحاد یکپارچه همه اقشار ناراضی مردم اعم از دانشجویان، کارمندان، معلمان، کارگران، کشاورزان و نیروهای سیاسی لازم و ضروری می باشد.
۱۳۸۶ مرداد ۷, یکشنبه
۱۳۸۶ مرداد ۶, شنبه
تنها راه ارشاد برخورد فیزیکی نیست ؟
از قلمم تلخی میچکد، صبر میکنم تا تلخی از جانش برود. برمیدارمش و مینويسم، آرام مینويسم، شاد مینويسم، گرم مینويسم. برای تمام آدمهای خوبی که میشناسم يا نمیشناسم. آدمهايی که دنيا به دلگرمیشان میگردد، خورشيد بيدار میشود تا لبخندشان را ببيند. آدمهايی که باد به ديدارشان میشتابد و سرمست داستانشان را به دنيا میپراکند. آدمهايی که دليلی هستند برای بودن.
بدون شرح --قضاوت با شما ؟
۱۳۸۶ مرداد ۵, جمعه
نحوه ارشاد نسل سوم انقلاب ؟
نكته جالب اينجاست كه شدّت پرخاش و برخورد به حدّي است كه مردم ِ عادّي هم در اطراف نيروهاي پليس جمع مي شوند! ولي هيچ كس كاري نميكند. (يعني نمي تواند بكند)مطلبي هم كه در اينجا قرار داده شده است به سرعت در جامعه ، در حال گسترش است. امّا بزودي تمامي اين صحنه ها و فيلم ها و متن ها دچار فيلترخواهند شد. ولي از شما خواهشمنديم كه از طريق ارسال ايميل براي تمامي افرادي كه مي شناسيد يا گسترش از طريق بلوتوث موبايل جلوي اين گونهبرخوردهاي وقيحانه توسط پليس ايران گرفته شود. همين! وگرنه از آزادي كه خبري نيست! فقط جلوي برخورد خشن گرفته شود!!وقتي جيغ هاي پياپي اين دختر جوان را مي شنويد فقط يك لحظه ، تصوير خواهر، مادر، دوست و يا همسر ِ خود را در ذهنتان مرور كنيد، همينكافيست. (اگر در تهران زندگي مي كنيد، سري به ميدان هاي شهر بزنيد و براي چند لحظه صحنه هاي برخورد و طريقه ارشاد را مشاهده كنيد!)نكته جالب اينجاست كه روزانه هزاران پرونده سرقت و قتل و تجاوز به عنف ، با پررويي تمام در جرايد كشور نقش مي بندد و اين افراد مثلاً پليس ومثلاً نيروي انتظامي!! تمام هزينه و امكانات و نيروهاي خود را براي چند تار ِ موي دختر و پسرها بسيج كرده اند! خنده دار نيست؟ هر كه از دستش ميرسد كاري كند.
آیا امریکا ومتحدانش قصد حمله نظامی دارند ؟
آمريکا در حال اعزام يک ناو هواپيمابر ديگر در خليج فارس است
بی بی سی دريافته است که طرح های احتياطی آمريکا برای حمله هوايی به ايران از هدف قرار دادن تاسيسات اتمی اين کشور بسيار فراتر می رود و شامل اکثر زيرساخت های نظامی اين کشور می شود.
تصور می شود که هر نوع حمله ای از اين نوع - اگر دستور آن صادر شود - پايگاه های هوايی و دريايی، تاسيسات موشکی و مراکز فرماندهی و کنترل نيروهای مسلح ايران را شامل خواهد شد.
آمريکا اصرار دارد هيچ برنامه ای برای حمله به ايران ندارد. اين کشور تاکنون از طريق کانال های ديپلماتيک و قطعنامه های سازمان ملل سعی کرده است تهران را قانع به توقف غنی سازی اورانيوم کند.
اما منابع ديپلماتيک به بی بی سی گفته اند که مقام های ارشد در "فرماندهی مرکزی" ارتش آمريکا در ايالت فلوريدا به عنوان يک طرح احتياطی مجموعه ای از اهداف بالقوه را در داخل ايران برای بمباران مشخص کرده اند.
فرانک گاردنر، خبرنگار امور امنيتی بی بی سی، می گويد که بنابه گزارش ها يکی از عواملی که می تواند ماشه چنين حمله ای را بکشد اين است که تاييد شود ايران درحال ساخت سلاح اتمی است - اتهامی که ايران رد می کند.
خبرنگار ما می افزايد همچنين حمله ای پرتلفات به نيروهای آمريکايی در عراق، اگر سرنخ آن در تهران يافته شود، نيز می تواند دليل ديگری برای اجرای طرح بمباران ايران باشد.
خودتان قضاوت کنید ؟
به این عکس خوب نگاه کنید. شاید تا به حال گریه و ناله کودکی را زیاد دیده باشید ، اما این گریه معمولی نیست، یک فاجعه است. کودک با دستهای کوچک و بی پناهش لباس مامور سیاه پوش را گرفته و التماس میکند. این صحنه میتواند هر انسانی را تکان دهد.در سرزمینی که رهبران و مسئولین آن ماموران خود را جهت پایمال کردن حقوق و آزادیهای فردی مردم به خیابان می فرستند و از هیچ خشونتی دریغ نمی کنند ، چه انتظاری از فرهنگ و آینده این کودکان میتوان داشت، کودکانی که هر روز شاهد این صحنه های دلخراش هستند.
آری... این کودک برای مادرش می گرید و نمی داند برای چه او را بازخواست میکند، نظام بیداگر جمهوری اسلامی هنر به گریه انداختن و ترس کودکآن را هم خوب بلد است .
... من هم همراه این کودک گریستم، به حال خودمان، ما که ادعا می کنیم هنر نزد ایرانی است وبس، ما که سکوت پیشه کردیم ، ما که ستم و تبیض علیه زنان را علیه خود نمی دانیم، ما که گوش جهان را خسته کردیم که از دیار عاشقان و جانهای شیفته هستیم، ما و باز ما که ... تماشگر این صحنه های شرم آور هستیم.
... گریه این کودک سیلی محکمی به گوش ما است، حال این مامور سیاه پوش که معلوم است آمده است پرونده جمهوری اسلامی را تکمیل تر کند. ما کجا ایستاده ایم و چگونه می توانیم همصدا و متحد به این حمله بیشرمانه به حقوق و آزادیهای فردی زنان و مردان اعتراض کنیم ؟
زنی دیگر درانتظار سنگسار است این اعمال تا به کجا ادامه دارد؟
زنی در قزوین سنگسار می شود ..... خبر به همین اندازه کوتاه اما به شدت مخرب است.دوستانم در قزوین به من اطلاع دادند که این حادثه در شرف وقوع است.حکم سنگسار لابد به سرعت پیکر بی جان زن نگون بخت را به زعم خود به درک واصل کنند.چه می شود گفت ؟دوستانم بر آن شده اند تا حرکتی کنند شاید اجرای این حکم به تعویق بیافتد .هنوز دیر زمانی نیست که از جنایتهای کوچک و بزرگ میگذرد و سخت نگرانم که روزگار ما به کجا میرود ؟
زن بیچاره را به اتهام زنا به دست افرادی می سپرند که تنها خدا می داند که چه جنایتهایی مرتکب شده اند .بی گمان عده ای منتظرند که روز موعود فرا رسد تا با شنیدن فریاد های دردناک زن در حال سنگسار شدن روحیه ای تازه کنند تا بدین سان خوی حیوانی خود را خوراکی گرد آورند.این جنایت در حالی انجام می شود که سالها پیش یعنی آن هنگام که سنگسارناقض حقوق بشر در ایران به حساب می آمد مقامات بلند پایه به اصطلاح قضایی داد سخن بر آورده گفتند که سنگسار دیگر برای هیچ مجرمی به اجرا در نخواهد آمد.هر چند نقض سخنان گذشته توسط مقامات کاری بس ساده است اما باید به این نکته توجه کرد که می توان از همین روزنه به ساختار استبداد ضربه وارد آورد
۱۳۸۶ مرداد ۴, پنجشنبه
۱۳۸۶ مرداد ۲, سهشنبه
۱۳۸۶ تیر ۳۱, یکشنبه
۱۳۸۶ تیر ۳۰, شنبه
۱۳۸۶ تیر ۲۹, جمعه
۱۳۸۶ تیر ۲۸, پنجشنبه
۱۳۸۶ تیر ۲۳, شنبه
جنگ این نعمت الهی در راه است ؟
اكنون و به روایت آقای احمدینژاد معلوم شده است كه دو رییس جمهور آمریكا و ایران كه به سرعت برای یك برخورد نظامی در ایران برنامهریزی میكنند در مورد كارهای خود از منابع غیبی الهام میگیرند، یكی از خدا و دیگری از شیطان (از این كه كدام از كدام الهام میگیرد میگذریم). یعنی كه از دید آقای احمدینژاد، درگیری نظامی كه در پیش است چیزی جز یك نبرد حق و باطل نخواهد بود. یك بار در گذشته، رژیم جمهوری اسلامی مردم ما را در یك نبرد حق و باطل درگیر كرد و نزدیك به هشت سال ویرانی و كشتار و رنج و محرومیت به ارمغان آورد. آن جنگ البته برای جمهوری اسلامی به گفته رهبر آن «نعمت الاهی» بود. اكنون به نظر میرسد كه بار دیگر رهبران این جمهوری به دنبال یك مائده الاهیهستند و با اظهارات خود در هفتههای اخیر تلاش دارند كه مردم را برای تحمل عوارض آن و صدمات فاجعه بزرگ یك جنگ دیگر آماده كنند.رژیم جمهوری اسلامی از دو سو در محاصره قرار گرفته است و حلقههای آن روز به روز تنگتر میشود. از نظر سیاسی، پرونده ایران اكنون در شورای امنیت برای اعمال یك سری تحریمهای سیاسی و اقتصادی در معرض گفتگو است. اتحادیه اروپا كه از سوی پنج كشور عضو دایمی این شورا به اضافه آلمان با جمهوری اسلامی گفتگو میكرد رسما این گفتگوها را خاتمه داد و آغاز مجدد آن را به قطع غنیسازی موكول كرد. در مقابل، آقای احمدی نژاد تأكید كرد كه غنیسازی را حتا برای یك دقیقه هم قطع نخواهد كرد و به این ترتیب احتمال هرگونه گفتگوهای جدید را از بین برد. از این رو، اكنون همه نگاهها به سوی شورای امنیت دوخته شده است تا چه تصمیمی در مورد ایران بگیرد. سرعت كاراین شورا در مورد كره شمالی و اتفاق آرای اعضای آن در مورد قطعنامه صادر شده این انتظار را پیش آورده است كه در مورد ایران نیز شورا بتواند تصمیمات مشابهی به صورت مشترك اتخاذ كند. ولی به دلیل منافع زیاد اقتصادی چین و روسیه در ایران (چیزی كه در مورد كره شمالی به مراتب كمتر بود) ممكن است كشمكشهای بیشتری در باره این كه چه نوع تحریمهایی علیه ایران میتوان در نظر گرفت بروز كند. البته در این مورد، اظهارات تند و متمردانه آقای احمدینژاد در مورد برنامه غنیسازی، كار كشورهای غربی در قانع كردن چین و روسیه را تا حدی سادهتر خواهد كرد.از نظر نظامی نیز تحركات زیادی در خلیج فارس به چشم میخورد، ولی مقامات جمهوری اسلامی سعی دارند با رجزخوانیهای خود آنها را كم و بیاهمیت جلوه دهند. دو ناو هواپیمابر آمریكایی به نامهای آیزنهاور و انترپرایز همراه با كشتیهای مینیاب به سوی آبهای ایران در خلیج فارس در حركتند و بسیاری از ناظران این تحركات را نشانهای از آمادگی آمریكا برای بمباران احتمالی ایران میدانند. ناو انترپرایز در سالهای اخیر نقش مهمی در عملیات نظامی آمریكا در منطقه و به خصوص در بمباران افغانستان و جنگ علیه رژیم طالبان در آن كشور داشته است و قرار بود كه برای تجهیزات و تعمیر و مراقبتهای لازم به پایگاه دایمی خود برگردد. از این رو، تغییر مسیر و برنامه حركت آن چه دلیل دیگری جز آمادگی برای شركت در عملیات نظامی علیه ایران میتواند داشته باشد؟ از نظر زمانی البته گمانهزنیهای زیادی در مطبوعات غربی به چشم میخورد، و در آستانه انتخابات میاندورهای آمریكا كه اوایل نوامبر برگزار خواهد شد مقامات آمریكایی حساسیت زیادی در مورد امكان حمله نظامی و زمان آن از خود نشان میدهند. پیشبینی میشود كه پس از این انتخابات، و در صورتی كه مقامات آمریكایی تصمیمات شورای امنیت را برای باز داشتن رژیم ایران از برنامههای اتمیاش كافی و مؤثر ندانند، تبلیغات حكومت آمریكا برای آمادهسازی افكار عمومی برای حمله نظامی به ایران شدت پیدا كند.در گذشته به دفعات در این ستون گفته شده است كه طرح حمله نظامی به ایران از سوی آمریكا و اسراییل، مستقل از، و به موازات فعالیتهای سیاسی و دیپلماتیك از كانالهای اتحادیه اروپا و سازمان ملل پیش میرود. اسراییل به دلایل حیاتی، و آمریكا به دلیل منافع استراتژیك خود در منطقه خلیج فارس، یك جمهوری اسلامی مجهز به سلاح اتمی را تحملناپذیر میدانند. از این رو، این دو كشور تنها به فعالیتهای دیپلماتیك بسنده نمیكنند و گزینه نظامی را همواره برای خود محفوظ داشتهاند. البته اگر شورای امنیت در شرایطی بود كه میتوانست به طور مؤثر از دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی مانع شود میشد انتظار داشت كه آمریكا و اسراییل گزینه نظامی مستقل خود را به كناری بگذارند و تنها از كانال سازمان ملل هدفهای خود را دنبال كنند. ولی تجربه كره شمالی، و اختلاف نظر شدید اعضای دایمی شورای امنیت در مورد چگونگی برخورد با ایران، آمریكا و اسراییل را به این نتیجه رسانده است كه این شورا دست بالا تنها به یك سری اقدامات تنبیهی علیه ایران دست خواهد زد و جز این نخواهد توانست از اتمی شدن جمهوری اسلامی مانع شود. این نتیجهگیری باعث آن شده است كه این دو كشور طرح برخورد نظامی با ایران را به موازات فعالیتهای دیپلماتیك و مستقل از آن پیش ببرند.البته گزینه نظامی در مورد ایران مطلوب آمریكا یا اسراییل نیست. این هر دو كشور در سالهای اخیر از ماجراجوییهای نظامی فاجعهبار خود (آمریكا در عراق و اسراییل در لبنان) سودی نبردهاند و بلكه به لحاظ سیاسی و نظامی زیانهای كم و بیش سنگینی متحمل شدهاند. این تجربهها باعث آن شده است كه آمریكا طرح اشغال نظامی ایران را بالكل به كنار بگذارد و تنها بمباران نظامی تاسیسات هستهای، نظامی و یا استراتژیك ایران را مد نظر قرار دهد. به عبارت دیگر، سرنگونی و تغییر رژیم جمهوری اسلامی (مشابه آن چه كه در افغانستان و عراق رخ داد) دیگر هدف آقای بوش و مشاوران نومحافظهكار او نیست. تنها هدفی كه این حكومت اكنون دنبال میكند، جلوگیری از تسلیح رژیم ایران به سلاح هستهای است - و آن هم به هر قیمت. آمریكا اگر بتواند از راههای مسالمتآمیز به این هدف برسد آن را ترجیح خواهد داد، و به ازای آن حاضر است هر امتیازی به رژیم جمهوری اسلامی بدهد. ولی اگر این تلاشها به ثمر نرسید، به حمله نظامی (با كمك اسراییل) متوسل خواهد شد - با تحمل عواقبی كه برای خود آمریكاییان نیز قابل پیشبینی نیست.اظهارات مسالمتجویانه مقامات آمریكایی و تغییر استراتژیك سیاست آنان در قبال رژیم جمهوری اسلامی در ماههای اخیر دقیقا با این هدف صورت گرفته است كه همه راههای مسالمتآمیز برای قانع كردن این رژیم به قطع برنامه غنیسازی آزمایش شود. البته آمریكاییان امید بسیار كمیداشتند كه این تلاشها به نتیجهای برسد، ولی دست كم این نتیجه را برای آنان داشته است كه به جهانیان نشان دهند كه جمهوری اسلامی به هیچ عنوان حاضر به قطع برنامه غنیسازی خود نیست. اكنون كه مقامات ایرانی صریحا و با قاطعیت از ادامه كار غنیسازی سخن میگویند و آقای احمدینژاد وعده آن را میدهد كه به زودی با یك «یا حسین» مرحله نهایی فنآوری هستهای جمهوری اسلامی را مژده خواهد داد عزم مقامات آمریكایی برای آمادگی حمله نظامی علیه ایران قاطعتر شده و مقدمات آن بیش از هر زمان دیگر فراهمتر شده است. آمریكا به تلاش خود از طریق شورای امنیت سازمان ملل همچنان ادامه میدهد، ولی با قطع امید از این كه شورا بتواند اقدام مؤثری برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی انجام دهد از این روند بیشتر برای آماده كردن و اقناع افكار عمومی (به خصوص در آمریكا) برای حمله نظامی به ایران بهره خواهد گرفت.مقدمات سیاسی و نظامی حمله هوایی آمریكا (و یا اسراییل) به ایران بیش از هر زمان دیگر فراهم شده است. آقای احمدینژاد كه از منبع غیبی الهام میگیرد و منتظر معجزه نشسته است در عین این كه میگوید آمریكا جرأت حمله به ایران را نخواهد داشت از جنگ استقبال میكند. رهبر جمهوری اسلامی نیز در نماز جمعه سعی كرده است از نظر روانی مردم ایران را برای حمله آمریكا آماده كند و مقاومت آنان را بطلبد. اینان با این فرض كه آمریكا قصد اشغال ایران و سرنگونی رژیم را ندارد، ظاهرا در برابر حمله هوایی آمریكا احساس مصونیت میكنند و میاندیشند كه چنین حملهای در نهایت به نفع نظام تمام خواهد شد. از این رو با رجزخوانی از چنین حملهای استقبال میكنند. رژیم جمهوری اسلامی سه سال پیشتر كه پس از سقوط رژیم صدام به دست نیروهای آمریكایی خود را در معرض خطر میدید حاضر شده بود كه با آمریكاییان كنار بیاید و شرایط آنان از جمله قطع كامل برنامه غنیسازی اتمی را بپذیرد. ولی امروز كه خامنهای و احمدینژاد خود را از این خطر در امان میبینند به هیچ بهایی حاضر نیستند از جاهطلبیهای اتمی خود دست بردارند و برای این كار حتا حاضرند كه پهنه ایران را صحنه بمبارانهای هوایی آمریكا كنند. رژیم ایران با اتكا به عوامل غیبی نعمت حنگ را از آسمان میطلبد و آقای بوش نیز كه ظاهرا از عوامل غیبی الهام میگیرد بر آن است كه این هدیه را بر سر مردم ایران فروبریزد. یك بار دیگر قرار است عفریت جنگ در لباس «نعمت الاهی» به مردم ایران عرضه شود و از آنان قربانی بگیرد. خطر در خم كوچه كمین كرده است، و مقامات جمهوری اسلامی (و حتا «خردورزان» آنان نیز) جز رجزخوانی و تهدید به تروریسم كاری در برابر آن انجام نمیدهند...
۱۳۸۶ تیر ۱۷, یکشنبه
۱۳۸۶ تیر ۱۶, شنبه
بحث خصوصی سازی یا اختصاصی سازی
با سلام این مطلب را دی ماه سال گذشته بر روی وبلاگم گذاشته بودم اما چون الان بحث خصوصی سازی یا اختصاصی سازی) گرم است بی فاییده ندیدم این آمار متعلق به سالهای 80 و 81 است. امیدوارم برای شما مفید باشد.
حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی
شرکت ساره که در استخراج 3 هزار بشکه نفت از چاه های نفت چابهار دخالت داشت- خرید 70 درصد از سهام باشگاه پرسپولیس-5 سازمان مستقل-30 شرکت و دارایی حدود
50 تا 60 میلیارد تومان-چرخش مالی حدود 400 میلیارد تومان
بنیاد شهید و کمیته امداد امام خمینی
تاسیس فروردین ماه 1359
مالک بیش از 159 کارخانه در سال 1369- 68 شرکت فعال در بخش های مختلف صنعت معدن بازرگانی و کشاورزی – سهام 100 درصد 43 شرکت حاضر در بورس- سهام 26 تا 99 درصد 25 شرکت- فعالیت در کشورهای آذربایجان لبنان تاجیکستان افغانستان بوسنی و هرزگوین
بنیاد مستضعفان و جانبازان بزرگترین بنگاه اقتصادی خاورمیانه
تاسیس 12 اسفند ماه 1358ادغام اموال بنیاد پهلوی که از سال 1337 تاسیس شده بود که در حدود 2 تا 3 میلیارد دلار ارزش داشت - گرفتن وام 100 میلیون ریالی از بانک مرکزی ایران به دستور شورای انقلاب – ضبط 51 موسسه صنعتی که ملی اعلام شد ارزش کلی اموال و دارایی ها به نقل از هفته نامه فا یننشنال تایمز در شماره 17 جولای 1994 چیزی بین 10 تا 12 میلیارد دلار – از قول سبحانی مدیر امور بین الملل وقت سازمان در سال 1374 400 موسسه اقتصادی که در امور نساجی تولیدات شیشه مواد شیمیایی لاستیک و ... – طبق تحقیق تفحص مجلس چهارم 2200 واحد تولیدی و خدماتی به نقل از یکی از مدیران سود این نهاد در سال 1375 170 میلیون دلار عنوان شده در صورتی که در سال 1370 این رقم به 430 میلیون دلار رسید – به گفته یحیی آل اسحاق در سال 79 حدود 133 میلیارد در آمد داشته که 60 میلیارد تومان آن فروش زمین بود - حذف یارانه های دولت در سال 68-69 بالغ بر 3200 میلیارد ریال از در آمد این نهاد کاسته و در سال1367 26 میلیارد ریال ضرر داد
آستان قدس رضوی بزرگترین مرکز خیریه مذهبی در ایران
درصد90 اموال استان خراسان سابق و بین 30 تا 50 درصد مستغلات استان تهران سازمان اقتصادی آستان قدس که در سال 1376 تاسیس گشته در 4 گروه زیر به فعالیت می پردازدگروه کشاورزی با زیر مجموعه 15 شرکت و موسسه کشاورزیگروه صنعت و معدن با زیر مجموعه 21 شرکتگروه منطقه آزاد و خدمات زیر بنایی سرخس با 5 شرکت و موسسهگروه خدمات و عمران با 28 شرکت و موسسه خدمات فنی و مهندسیسهام 18 شرکت و موسسه دیگر از جمله سرم سازی ثامن- مسکن سازان خراسان- مهندسین مشاور مهاب قدس- خدمات فنی آب و فاضلابگروهها و شرکت های وابسته1-موسسه اعتباری رضوی 2- شرکت پروژه های نفتی ثامن 3-شرکت مسکن و عمران قدس رضوی 4- شرکت مشاوره و خدمات رایانه ای رضوی 5- شرکت مهندسی آب و خاک قدس رضوی 6-شرکت بتن ماشین قدس 7- شرکت بازرگانی قدس رضوی 8-کنسرو سردخانه رضوی 9- کارخانه قند آبکوه 10-کارخانه قند تربت حیدریه 11-کارخانه قند چناران 12- کارخانه نخ رضوی 13- شرکت تهیه و تولید فرش مشهد
به نقل از شماره های 6 و 9 همشهری ماه سال 1380
۱۳۸۶ تیر ۱۰, یکشنبه
اعلامیه جهانی حقوق بشر
ماده ۱
تمام افراد بشر آزاد به دنیا می آیند و از لحاظ حیثیت و حقوق با هم برابرند . همه دارای عقل و وجدان می باشند و باید نسبت به یکدیگر با روح برادری رفتار کنند .
ماده ۲
هر کس می تواند بدون هیچ گونه تمایز، خصوصا از حیث نژاد، رنگ ، جنس ، زبان، مذهب ، عقیده سیاسی یا هر عقیده دیگر و همچنین ملیت، وضع اجتماعی، ثروت، ولادت یا هر موقعیت دیگر، از تمام حقوق و کلیه آزادی هایی که در اعلامیه حاضر ذکر شده است، بهره مند گردد. به علاوه هیچ تبعیضی به عمل نخواهد آمد که مبتنی بر وضع سیاسی ، اداری و قضایی یا بین المللی کشور یا سرزمینی باشد که شخص به آن تعلق دارد. خواه این کشور مستقل، تحت قیمومیت یا غیر خود مختار بوده یا حاکمیت آن به شکل محدودی شده باشد.
ماده ۳
هر کس حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد .
ماده ۴
هیچ کس را نمی توان در بردگی نگه داشت و داد و ستد بردگان به هر شکلی که باشد ممنوع است.
ماده ۵
احدی را نمی توان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاری قرار داد که ظالمانه و یا بر خلاف انسانیت و شئون بشری یا موهن باشد .
ماده ۶
هر کس حق دارد که شخصیت حقوقی اش در همه جا به عنوان یک انسان در مقابل قانون به رسمیت شناخته شود .
ماده ۷
همه در برابر قانون، مساوی هستند و حق دارند بدون تبعیض و به مساوات از حمایت قانون برخوردار شوند.همه حق دارند در مقابل هر تبعیضی که ناقض اعلامیه حاضر باشد و بر علیه هر تحریکی که برای چنین تبعیضی به عمل آید به طور تساوی از حمایت قانون بهره مند شوند.
ماده ۸
در برابر اعمالی که حقوق اساسی فرد را مورد تجاوز قرار بدهد و آن حقوق به وسیله قانون اساسی یا قانون دیگری برای او شناخته شده باشد، هر کس حق رجوع به محاکم ملی صالحه دارد .
ماده ۹
هیچ کس را نمی توان خود سرانه توقیف ، حبس یا تبعید نمود .
ماده ۱۰
هرکس با مساوات کامل حق دارد که دعوایش به وسیله دادگاه مساوی و بی طرفی ، منصفانه و علنا رسیدگی بشود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات او یا هر اتهام جزایی که به او توجه پیدا کرده باشند، تصمیم بگیرد.
ماده ۱۱
الف) هر شخصی كه به بزهكاری متهم شده باشد، بی گناه محسوب میشود تا هنگامی كه در جريان محاكمه ای علنی كه در آن تمام تضمينهای لازم برای دفاع او تامين شده باشد، مجرم بودن وی به طور قانونی محرز گردد.
ب) هيچ كس برای انجام دادن يا انجام ندادن عملی كه در موقع ارتكاب آن، به موجب حقوق ملی يا بين المللی جرم شناخته نمیشده است، محكوم نخواهد شد. همچنين هيچ مجازاتی شديدتر از مجازاتی كه در موقع ارتكاب جرم به آن تعلق میگرفت، دربارهء كسی اعمال نخواهد شد.
ماده ۱۲
هیچ کس در زندگی خصوصی، امور خانوادگی ، اقامتگاه یا مکاتبات خود نباید مورد مداخله های خود سرانه واقع شود و شرافت و اسم و رسمش نباید مورد حمله قرار گیرد . هر کس حق دارد که در مقابل این گونه مداخلات و حملات ، مورد حمایت قانون قرار گیرد.
ماده ۱۳
الف) هر کس حق دارد که در داخل هر کشوری آزادانه عبور و مرور کند و محل اقامت خود را انتخاب نماید.
ب) هر کس حق دارد هر کشوری و از جمله کشور خود را ترک کند یا به کشور خود باز گردد.
ماده ۱۴
الف) هر کس حق دارد در برابر تعقیب ، شکنجه و آزار ، پناهگاهی جستجو کند و در کشورهای دیگر پناه اختیار کند.
ب) در موردی که تعقیب واقعا مبتنی به جرم عمومی و غیر سیاسی و رفتارهایی مخالف با اصول و مقاصد ملل متحد باشد ، نمی توان از این حق استفاده نمود .
ماده ۱۵
الف) هر کس حق دارد ، که دارای تابعیت باشد.
ب) هیچ کس را تمی توان خود سرانه از تابعیت خود یا از حق تغییر تابعیت محروم کرد.
ماده ۱۶
الف) هر مرد و زن بالغی حق دارند بی هيچ محدوديتی از حيث نژاد، مليت، يا دين با همديگر زناشويی كنند و تشكيل خانواده بدهند. در تمام مدت زناشويی و هنگام انحلال آن، زن و شوهر در امور مربوط به ازدواج حقوق برابر دارند.
ب) ازدواج باید با رضایت کامل و آزادانه زن ومرد واقع شود .
پ) خانواده رکن طبیعی و اساسی اجتماع است و حق دارد از حمایت جامعه و دولت بهره مند شود.
ماده ۱۷
الف) هر شخص ، به تنهایی یا به صورت جمعی حق مالکیت دارد .
ب) هیچ کس را نمی توان خود سرانه از حق مالکیت محروم نمود.
ماده ۱۸
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره مند شود .این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان می باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است . هرکس می تواند از این حقوق یا مجتمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی بر خوردار باشد.
ماده ۱۹
هر کس حق آزادی عقیده وبیان دارد و حق مزبورشامل آن است که از داشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و در کسب اطلاعات و افکار و در اخذ و انتشار آن ، به تمام وسایل ممکن و بدون ملاحظات مرزی، آزاد باشد .
ماده ۲۰
الف) هر شخصی حق دارد از آزادی تشكيل اجتماعات، مجامع و انجمنهای مسالمت آميز بهره مند گردد.
ب) هیچ کس را تمی توان مجبور به شرکت در اجتماعی کرد.
ماده ۲۱
الف) هر کس حق دارد که در اداره امور عمومی کشور خود ، خواه مستقیما و خواه با وساطت نمایندگانی که آزادانه انتخاب شده باشد شرکت جوید.
ب) هر کس حق دارد با تساوی شرایط ، به مشاغل عمومی کشور خود نایل آید.
پ) اساس و منشأ قدرتِ حکومت ، اراده مردم است . این اراده باید به وسیله انتخاباتی ابراز گردد که از روی صداقت و به طور ادواری ، صورت پذیرد .انتخابات باید عمومی و با رعایت مساوات باشد و با رای مخفی یا روشهای نظیر آن انجام گیرد که آزادی رای را تامین نماید .
ماده ۲۲
هر کس به عنوان عضو اجتماع ، حق امنیت اجتماعی دارد و مجاز است به وسیله مساعی ملی و همکاری بین المللی ، حقوق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی خود را که لازمه مقام و نمو آزادانه شخصیت اوست با رعایت تشکیلات و منابع هر کشور به دست آورد.
ماده ۲۳
الف) هر کس حق دارد کار کند، کار خود را آزادانه انتخاب نماید ، شرایط منصفانه و رضایت بخشی برای کار خواستار باشد و در مقابل بیکاری مورد حمایت قرار گیرد.
ب) همه حق دارند که بدون هیچ تبعیضی در مقابل کار مساوی ، اجرت مساوی دریافت نمايند.
پ) هركسی كه كار میكند حق دارد مزد منصفانه و رضايت بخشی دريافت دارد که زندگی او و خانواده اش را موافق شئون انسانی تامین کند و آن را در صورت لزوم با هر نوع وسایل دیگر حمایت اجتماعی، تکمیل نماید.
ت) هر کس حق دارد که برای دفاع از منافع خود با دیگران اتحادیه تشکیل دهد و در اتحادیه ها نیز شرکت کند.
ماده ۲۴
هر شخی حق استراحت، فراغت و تفريح دارد و به ويژه بايد از محدوديت معقول ساعات كار و مرخصیها و تعطيلا ت ادواری با دريافت حقوق بهره مند شود.
ماده ۲۵
الف) هرکس حق دارد که سطح زندگی او ، سلامتی و رفاه خود و خانواده اش را از بابت خوراک ومسکن ومراقبتهای پزشکی و خدمات لازم اجتماعی تأمین کند و همچنین حق دارد که در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود.
ب) مادران و كودكان حق دارند كه از كمك و مراقبت ويژه برخوردار شوند. همه کودکان چه براثر ازدواج و چه بدون ازدواج به دنیا آمده باشند ،حق دارند كه از حمايت اجتماعی يكسان بهره مند گردند.
ماده ۲۶
الف) هر کس حق دارد که از آموزش و پرورش بهره مند شود. آموزش و پرورش لااقل تا حدودی که مربوط به تعلیمات ابتدایی و اساسی است باید مجانی باشد.آموزش ابتدایی اجباری است. آموزش حرفه ای باید عمومیت پیدا کند و آموزش عالی باید با شرایط تساوی کامل ، به روی همه باز باشد تا همه ، بنا به استعداد خود بتواند از آن بهره مند گردند
قسمتی از منشور حقوق بشر کوروش کبیرََََََ
اينك من به ياری مزدا تاج سلطنت را بر سر نهادم اعلام می كنم كه تاروز ی كه زنده ام و مزدا توفيق سلطنت به من بدهد به دين و آداب و رسوم ملتهايی را كه من پادشاه آنها هستم محترم خواهم شمرد ونخواهم گذاشت كه حكام و زير دستان من دين و آئين و رسوم ملتهايی كه من پادشاه آن هستم و ديگر ملتها را مورد تهديد و تحقير قرار بدهند يا به آنها توهين كنند .
من از امروز كه تاج شاهی به سر نهادم تا روزی كه زنده ام و مزدا توفيق سلطنت را به من بدهد هرگز سلطنت خود را به هيچ ملت تحميل نخواهم كرد و هر ملت آزاد است كه مرا به سلطنت قبول كند يا نكند و هرگاه نخواهد من را پادشاه خود بداند من برای سلطنت ان ملت مبادرت نخواهم كرد .
من تاروزی كه پادشاه كشورهای ايران و بابل و جهات اربعه هستم نخواهم گذاشت كه كسی به ديگری ظلم كند و اگر شخصی مظلوم واقع شد من حق ويرا از ظالم خواهم گرفت و به او خواهم داد و ستمگر را مجازات خواهم كرد .
من تاروزی كه پادشاه هستم نخواهم گذاشت مال منقول يا غير منقول ديگری را به زور يا به نحو ديگر بدون پرداخت بهای آن و جلب رضايت صاحب مال تصرف نمايد .
من تا روزی كه زنده هستم نخواهم گذاشت كه شخصی ديگری را به بيگاری به گيرد و بدون پرداخت دستمزد او را به كار وادارد .
من امروز اعلام می كنم كه هركس آزاد است كه هر دينی را كه مايل است بپرستد و در هر نقطه كه می خواهد سكونت گزيند مشروط بر آنكه در انجا حق كسی را غصب نكند .
وبه هرشغلی كه ميخواهد بپردازد و مال خود را به هرطريق كه ميخواهد به مصرف به رساند مشروط برآنكه لطمه به حقوق ديگران لطمه نزند .
من امروز اعلام می كنم كه هركس مسئول اعمال خود می باشد و هيچ كس را نبايد به مناسبت تقصيری كه يكی از خويشاوندانش كرده مجازات كرد . و مجازات برادر گناهكار بر عكس بكلی ممنوع است و اگر يك فرد از خانواده يا طايفه ای مرتكب تقصيری شود فقط مقصر بايد مجازات شود نه ديگران .
من تا روزی كه به ياری مزدا سلطنت می كنم نه خواهم گذاشت كه مردان و زنان را به عنوان غلام و كنيز به فروشند و حكام زير دستان من مكلفند كه در حوزه حكومت و ماموريت خود مانع از فروش و خريد مردان و زنان به عنوان غلام و كنيز شوند
لباس زنان مشکل چندم نظام است ؟
بحث حفظ حریم و امنیت اجتماعی چند روزیست که شدت گرفته است و نیروی انتظامی بعنوان مجری این طرح،
بطور ضربتی در حال پیاده کردن راهکارهای کارشناسان حفظ حریم اجتماعی، است.
از اینکه بالاخره یک کار در کشور ما جدی تلقی شد، جای بحث دارد؛ ولی سه پرسش اساسی را قابل طرح میدانم که بی شک پاسخ بدانها میتواند شهروندان را نسبت به این رفتارهای نظامی قانع سازد.
الف: پوشش شهروندان مسالۀ چندم نظام است؟ وقتی که جدای بحرانهای تئوریک در نحوۀ حاکمیت، بحران اقتصادی یا سیاست خارجه میتواند مسالۀ اصلی تلقی شود.
ب: تاکنون طرحهای ضربتی زیادی از جمله طرح اشتغال زایی یا مبارزه با مفاسد اقتصادی به تصویب رسیده است ولی چطور یکباره یک پیشنهاد که ماحصل یک تفکر قلیل در جامعه است اینچنین جدی گرفته می شود؟
ج: فرض بر این که چنین نتیجه ای درست است که پوشش شهروندان امنیت اجتماعی را با وجود انواع جرایم دیگر، تهدید میکند؛ بر چه استنادی چنین روشهای قرون وسطایی باید بر مردم تحمیل شود و کار به ضرب و شتم و توهین و دادگاه برسد؟
برای تو مینویسم
برای تو می نویسم...
برای خلوت بی مونس زن شرقی
اگرچه عاشقانه اما... دلضربه های نسل ما را بغضی فروخورده به یغما برد که وارث باتوم و شلاق و زندان است.
برای تو می نویسم در یک انبوۀ تنهایی و چنان زخمه ای از دردهای تو به یادگار است که باور حتی ذره ای از آزادی را برایم سخت می کند.
و من باز به جان تو که خیلی تنهایی، تنهایم؛ مثل برگ وسط فصل زمستان...
با تازیانۀ آیه های الهی.
من نیز مثل تو وارث تکفیر و تفسیق رسولان بوده ام.
با دیدن سرنوشت تو، من به عدالت هم شک دارم.
من به ناموس زمین شک دارم...
این ترانه اگرچه بی وزن است اما من آنرا از بر کرده ام در سخت ترین دوران پارینه سنگی لبخند.
واژه ها مغضوبند.
واژه ها می گریند.
واژه ها در توبرۀ یک اندوه نفسگیر نیمه میرند...
واژه های انتها.
واژه های نانوشته خط خورده.
واژه های درد و تب.
برای تو می نویسم به رسم برای تو نوشتن و این فقط می تواند آغازی باشد برای ضیافت بغضها و بعد آن، حرفها، لبخندها و بوسه ها...
دل واژه های عزیز هم آغوشی.
این یک عاشقانۀ تلخ بود برای تو
زن غمگین مشرقی
به تو که ساده تر از یک مخاطبی به سبب بودنت
اشتراک در:
پستها (Atom)