۱۳۸۶ مرداد ۱۱, پنجشنبه

عاقبت حکومت های مستبد,سرنوشت صدام است؟؟

حکومت بعث عراق یکی از قدرتمند ترین نیروهای نظامی در منطقه بود . صدام حسین با تکیه بر نیروی نظامی و نیروهای سرکوبگر امنیتی حکومت به اصطلاح مقتدری برای خود فراهم نموده بود
که حتی قبل از حمله امریکا و متحدانش به عراق او توانست با برگزاری انتخابات فرمایشی با کسب بیش از 99درصد ارا به عنوان رهبر بلا منازع عراق در مستر حکومت باقی بماند .
اوردن مردم در طیف های میلیونی در سطح شهرها جهت مشروعیت بخشیدن به حکومت مستبدانه خود یکی از راهکارهای او بود
داشتن لشگر های مخصوص گارد ریاست جمهوری که یکی از مجهز ترین و زبده ترین نیروهای نظامی بود نتوانست دیکتا تور را در قدرت نگه دارد
پس این همه هزینه حکومت های مستبد برای سرکوب مردم برای چیست ؟
تا به کی می توان به قدرت سرکوب و ارعاب امید وار بود ؟
آیا واقعا تنها راه بقا حکومت های مستبد سرکوب آزادیخواهان و مردم بیگناه است ؟
آیا با در تنگنا گذاشتن مردم میتوان بر انها حکومت پایدار ایجاد نمود ؟

اعدام --اعدام --- شما را به خدا اعدامها را متوقف کنید ؟

در دور دوم اعدام ها در ايران، روز چهارشنبه، اول مردادماه هفت نفر ديگر به اتهام «اراذل و اوباش » بودن در شهر مشهد و در ملاء عام به دار آويخته شدند. دادستان عمومی و انقلاب مشهد در گفت وگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ايرنا، اتهام اين افراد را « تجاوز به عنف، ارتکاب اعمال خلاف اخلاق و عفت عمومی، آدم ربايی و سرقت» اعلام کرده است. پنج نفر از اين افراد در منطقه آزاد شهر و انتهای بلوار امامت و دو نفر ديگر که سن آنها ۲۴ سال اعلام شده است در منطقه رضاييه شهر مشهد دار زده شدند. غلامحسين اسماعيلی گفته است که « در اين زمينه دو پرونده ديگر نيز در ديوان عالی کشور مفتوح است که در آن افرادی محکوم به اعدام شده اند.» دادستان مشهد به تعداد اين افراد اشاره نکرد. وی در عين حال به پرونده های ديگری در ارتباط با افراد موسوم به « اراذل و اوباش» در استان خراسان رضوی اشاره کرد و اظهار داشت که « صاحبان اين پرونده ها هم مستحق اعدام هستند.» مقام های ايران هنوز حاضر نشده اند تا نام و مشخصات افراد اعدام شده را در اختيار افکار عمومی قرار دهند و اکنون اين نگرانی مجامع بين المللی برانگيخته شده است که احتمالا افرادی با پيشنيه سياسی نيز در ميان افراد ياد شده اعدام شده باشند. به گفته سخنگوی قوه قضاییه ایران، «اصطلاح اراذل و اوباش به موارد اتهامی چون تجاوز به عنف، آدم ربایی، زنای محصنه و مواردی از این قبیل اطلاق می شود و این نوع متهمان از همه حقوق قانونی خود برخوردار هستند، اما قوه قضاییه در صدور حکم با قاطعیت برخورد می کند.» ميزان و صدور حکم اعدام در ايران طی ماه های جاری روند رو به رشد و فزاينده ای يافته است و ماه گذشته هم قاضی سعيد مرتضوی از اعدام ۱۲ نفر از افرادی که آنها را « اراذل و اوباش» ناميدند خبر دادند. دادستان کل تهران همچنين اعلام کرد که صدور حکم اعدام برای ۱۷ نفر ديگر از «اراذل و اوباش» در دستور کار قرار دارد. مقام های ايران هنوز حاضر نشده اند تا نام و مشخصات افراد اعدام شده را در اختيار افکار عمومی قرار دهند و اکنون اين نگرانی مجامع بين المللی برانگيخته شده است که احتمالا افرادی با پيشنيه سياسی نيز در ميان افراد ياد شده اعدام شده باشند. روز سه شنبه، عليرضا جمشيدی، سخنگوی قوه قضاييه ايران از صدور حکم اعدام برای دو روزنامه نگار کرد به نام های عدنان حسن پور و هيوا بوتيمار خبر داد. از سوی ديگر، دو نفر که جرم آنها قتل ماموران پليس و اتهام آنها « محاربه با خدا» اعلام شده است روز چهارشنبه در زندانی در شهر زاهدان، مرکز استان سيستان و بلوچستان اعدام شدند. در هشت ماه گذشته، ۱۴۸ نفر در ايران اعدام شده اند که اغلب این اعدام ها با طناب دار و در ملاء عام صورت گرفته است. بر اساس گزارش سازمان های بين المللی، ايران در سال ۲۰۰۶ نزديک به ۱۷۷ نفر را اعدام کرده است که اين کشور را پس از چين در رتبه دوم جهانی قرار می دهد.

اعدام 16 نفر به عنوان اراذل و اوباش تا به کجا ادامه دارد ؟

سعيد مرتضوی به خبرگزاری فارس گفت:«۱۶نفر از اراذل و اوباش دستگير شده مشهور تهران که مرتکب تجاوز به عنف، شرارت و آدم ربايی شده بودند، اعدام شدند.» وی افزود:« ۱۲نفر از اين اشرار، سحرگاه روز ۳۱ تير در زندان اوين به دار مجازات آويخته شدند.» سعيد مرتضوی اشاره کرد که حکم اعدام چهار نفر ديگر نيز هفته گذشته اجرا شده بود. دادستان عمومی و انقلاب تهران، اتهام اعدام شدگان را که از آنها به عنوان اراذل و اوباش نام برد، شرارت ، زورگيری، تجاوز به عنف، قمه کشی و آدم ربايی توصيف کرد. سعيد مرتضوی همچنين خبر داد که برای ۱۷ نفر ديگر نيز درخواست صدور حکم اعدام شده است. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از اواخر اردیبهشت ماه گذشته طرحی را با افرادی که از آن به عنوان «مقابله با ارذل و اوباش» نام برده است به مرحه اجرا درآورد. در این عملیات که با سر و صدای زیادی در رسانه های گروهی روبرو شد، گروه هایی از ماموران يگان ويژه که در تصاوير انتشار يافته لباس های سياه و نقاب هايی بر چهره داشتند به مناطق جنوبی و فقير نشين پايتخت هجوم برده و ده ها تن را که به گفته احمدرضا رادان، فرمانده نيروی انتظامی تهران، از«اراذل و اوباش اين محلات» بودند، بازداشت کردند. افراد دستگير شده توسط ماموران با «آفتابه هايی بر گردن» در محلات چرخانده می شدند. در برخی تصاوير منتشره از اين عمليات، بر روی سر بازداشت شده ها نیز گونی کشيده شده بود. روش های برخورد نیروی انتظامی با افراد موسوم به «اراذل و اوباش» انتقادهای زیادی را برانگیخت. پيش از اين، عليرضا جمشيدی، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، روز ۱۹ تير، از صدور ۲۰حکم اعدام برای کسانی که او «اراذل و اوباش و متجاوزين به نواميس مردم» ناميد، خبر داد. عليرضا جمشيدی گفت: «حکم اعدام اين تعداد طی روزهای آينده اجرا خواهد شد.» وی افزود:«کيفر خواست ۱۵ نفر از اراذل و اوباش نيز در حال آماده شدن است که برای اين تعداد نيز تقاضای حکم اعدام شده است.» سخنگوی قوه قضاييه، علنی يا غير علنی اجرا شدن حکم اعدام را بستگی به تصميم دادستان تهران دانست. او همچنين گفت:«در بعضی از شهرستان ها نيز درمورد اراذل و اوباش احکامی اعدام صادر شده که در مرحله رسيدگی نهايی است.» سخنگوی قوه قضاييه در پاسخ به اين پرسش که آيا اين افراد کسانی هستند که در قالب اجرای طرح امنيت اجتماعی بازداشت شدند، گفت:«ما به مساله، اين گونه نگاه نمی کنيم. اينها کسانی هستند که اتهام شان همان هايی است که گفته ام و احکامشان نهايی شده و اجرا می شود.» درگزارش خبرگزاری فارس، اشاره ای به نام اعدام شدگان نشده است. بر اساس گزارش های موجود، در سال جاری تاکنون ۱۳۷ نفر در ايران اعدام شده اند. اکثر اعدام شدگان درملاء عام به دار آويخته شده اند. این گزارش ها حاکیست که حداقل ۱۷۷ نفر نيز در سال گذشته اعدام شدند. به طور معمول، اتهامات اعدام شدگان، قتل، تجاوز، شرارت، سرقت مسلحانه، قاچاق مواد مخدر، فحشا و جاسوسی بوده است. سازمان های حقوق بشری در ایران با انتقاد شدید از جمهوری اسلامی به خاطر تعداد زیاد اعدام ها در کشور، از مقام های قضایی جمهوری اسلامی خواسته اند که این روند را متوقف کند. ایران به همراه چین دارای بالاترین میزان اعدام در جهان است.

آیا با اعدام میتوان به امنیت پایداررسید؟

a
سازمان عفو بين الملل ، ازجمهوری اسلامی ايران خواست اعدام کودکان و کسانی را که پيش از رسيدن به سن ۱۸ سالگی مرتکب جنايتی شده بودند ، متوقف کند. درگزارش عفو بين الملل که روزگذشته منتشر شد، آمده است که دستکم ۷۱ کودک مجرم در جمهوری اسلامی در انتظار اجرای حکم اعدام خود هستند. سازمان عفو بين الملل می گويد از سال ۱۹۹۰ تا کنون ۲۴ کودک در جمهوری اسلامی اعدام شده اند که اين تعداد بيش از هر کشور ديگر در جهان است. تهران ، اعدام کودکان را انکار می کند.